Æblesnaps
Æbler fra lokale haver plukket i 2022, 2023 og 2024. Snapsen har ligget på egetræsfad fra Stauning Whisky et halvt år inden tapning.
Forventes klar til september 2025.
3 år gammel æblesnaps på egetræsfad
Jeg ville gerne have kaldt den en apple brandy, men da jeg arbejder med en smagsneutral ethanol i produktionen, bliver det til en æblesnaps med utroligt meget æble i og et tvist af egetræ, der både har huset en amerikansk bourbon og en dansk whisky.
I løbet af september 2025 tappes den første tønde med æbler fra FALK Bornholm.
Æblerne, essenserne er trukket på, er fra Louises have i Olsker i 2022, æbler og pulp fra Vestermarie Frugtplantage og æblepulp fra æblets dag hos SFO'en ved Paradisbakkeskolen.
Egetræsfadet er genbrug fra Stauning Destilleri.
Når spiritussen tappes fra fad til flaske, er den 3 år gammel og har ligget på fad et halvt år.
Snapsen fra FALK Bornholm er produceret med en ethanolbase og ikke en destilleret frugtvinsbase.
Æblernes saft og smag er trukket ud af de solmodne æbler i spiritussen.
En snaps er ikke blot en snaps. Ikke her, hvor det er resultatet af flere års arbejde og ventetid.