Rabarberlikør
Rabarberlikøren er produceret med flere hundrede kilo rababer, stikkelsbær og lidt jordbær. Der er ikke anvendt sukker i likøren, så viskositeten er tynd, og den syrlige, friske smag fra rabarberne trænger igennem.
Tønden med essenser til rabarberlikøren blev opstartet i 2022.
Smagen af rabarber
Rabarber er sjovt nok en grøntsag, selvom de fleste af os spiser og anvender den som en frugt i kager, marmelade og til saft. Rabarber indeholder blandt andet æblesyre og citronsyre. Dét smages i likøren.
Især fordi batchet af rabarberlikør er lavet med rabarber fra private haver, og det er de gamle sorter af store, grove vinrabarber, de fleste haveejere gerne vil af med.
Årgang 2024
2024 har været et atypisk år at plukke og sanke i. Rabarberne i år groede tidligt frem og fik på Bornholm masser af varme og sol. Rabarber gror allerbedst i sol og i læ for vinden, og det var præcist det slags vejr, rabarberne fik lov til at gå i år. FALK Bornholm fik tilbudt rabarber fra mange private haver rundt omkring på Bornholm og nåede i maj og juni at få samlet over 100 kg ind til at færdiggøre rababerlikøren med. Rabarberne i år har været tykke, saftige og syrlige.
Lokale råvarer
Essensen med jordbærrene blev påbegyndt i 2022 med solmodne jordbær fra jordbærmarken hos Familien Vest i Tejn, og de første stikkelsbær blev plukket hos Benny, der har Strabo landbutik i Østermarie. Rabarberne er i 2024 plukket i private haver og er primært af de ældre sorter vinrabarber.
RHUBARB SOUR
4,5 CL FALK Bornholm Vodka
3 CL FALK Bornholm Rabarber
1,5 CL citronsaft
1 CL Sirup
1,5 CL æggehvide
2 dråber Angostura
Alle ingredienser hældes i en shaker og dry-shakes i 20 sek.
Isterninger kommes i og shakes i 20 sek.
Hældes i en lowball glas med isterninger.
Pynt med citrontwist og et par dråber Angostura.