Kaffelikør
Likøren produceres med mørkristede kaffebønner fra Kafferisteriet Sueños i Østerlars og ligger på egetræsfad fra Stauning Whisky, inden den tappes på flasker.
Forventes klar til sommeren 2025.
Der er presale i gang på webshoppen.
5 ÅR MED KAFFELIKØREN
Den eneste opskrift, jeg havde lavet med udførlige, da jeg cvr-registrerede FALK Bornholm i midten af maj 2020.
Igennem de sidste 5 år har jeg oplevet meget med kaffesyppen.
Ligesom mine andre syp har den skiftet navn til likør, som de fleste ved, hvad er.
Ikke desto mindre er den fortsat produceret uden sukker og med masser af friskristede kaffebønner.
Egetræsfad fra Stauning Whisky og mørkristede kaffebønner fra Kafferisteriet Sueños i Østerlars
Jeg har forsøgt med forskellige kaffebønner og fremgangsmåder gennem tiden og vender nu i anledningen af FALK's halvrunde fødselsdag at vende tilbage til udgangspunktet, men med anvendelse af et brugt egetræsfad fra Stauning Whisky.
Kaffebønnerne er fra Risteriet Sueños, og siruppen er trukket på den måde, som jeg ynder at gøre det med alle mine likører; ved at fermentere en eller flere af smagsgiverne i honning. Denne gang er det kaffegrums fra Bean Buddy i Nexø på Møbelfabrikken.
Ekstra info til madnørderne
Kaffegrumsen er blevet fermenteret og anvendt til at lave en flydende sirup med en lokal honning. Det har taget noget tid og kunne i princippet været blevet til en god mjød..