FALK Bornholms sortiment
FALK Bornholms sortiment er altid under udvikling og skiftes jævnligt ud - i takt med, at der bliver udsolgt af tidligere batches.
Derfor opfordres kunderne altid til at købe en flaske eller to, hvis man står med en flaske, man godt kan lide. Den kommer aldrig igen i helt samme variant. Sådan er det at arbejde med naturlige råvarer og være afhængig af høsten.
Hvad er en likør?
Alkholprocenten i en likør er på mellem 15 og 30 % vol. Likør kan dog godt have en alkoholprocent højere end 30 % vol. Ofte er likør sød og kompakt i smagen. De fleste likører kan bruges i cocktails og i desserter.
Likørerne fra FALK Bornholm har sin smag fra håndplukkede blomster, bær og frugter. På Bornholm har man en anden tradition for brændevin end i resten af Danmark. Her drikker vi honningsyp til jul og påske. Honningsyppen er en honningsnaps eller en likør, der er sødet med honning i stedet for sukker.
Der forekommer naturligt bundfald i flaskerne fra FALK Bornholm, og derfor skal flasken rystes, inden der skænkes op.
Ligesom al anden spiritus er der ingen holdbarhedsdato på likørerne. Alkoholprocenten gør, at indholdet i flaskerne ikke kan blive for gammelt.
Dog anbefales det, at man drikker likøren og ikke lader den stå i barskabet.
Udvalget af smage varierer fra år til år.
Der produceres max 440 flasker pr. batch, og der meldes udsolgt af en variant, før det næste batch tappes på flasker.
"FALK Bornholm er en lille nanoproduktion af spiritus, og her producerer jeg niche-varer indenfor spiritus.
Selvom det for nogen virker underligt og uambitiøst, så giver det mening for mig og danner rammen for en god, meningsfuld arbejdsplads,
jeg kan være på.
Her er der fokus på det gamle håndværk indenfor spiritussens verden, de bornholmske traditioner og madkultur, de lokale råvarer og de naturlige smage, der kan fremelskes i spiritussen. "
"Når årstidernes vind og vejr styrer råvarernes smag og de mængder, jeg når at få fingrene i, skal vi alle være lidt fleksible.
Rabarber, brombær, hyldeblomster, jordbær, morbær, stikkelsbær, solbær og æbler. Alt smager lidt anderledes, end det gjorde året forinden.
Fordi jeg er ude i de gamle haver, de store skove og krattet langs havet, hvor jeg plukker, kommer jeg både hjem med smagsgiverne til likørerne og oplevelser, der for mig også kan smages i slutproduktet."