Likør med kirsebær 2024

Kirsebærlikøren blev påbegyndt i 2021 med kirsebær fra Randkløve tæt ved Gudhjem. I 2022, 2023 og 2024 er der blevet plukket og produceret flere essenser til likøren for at sikre den dybe, røde og fyldige smag af solmodne kirsebær. 

På Bornholm vokser der utroligt mange sorte fuglekirsebær. De genkendes let ved en kraftig smag og farve i saften. Stenen i fuglekirsebær er større end i de kirsebær, man normalt køber i supermarkedet, og stenene er besværlige at få ud af bærret, så derfor anvendes de sjældnere i madlavning.

Smagen af kirsebær er skarp, sødmefuld og skøn at anvende i en likør.

KIRSEBÆR TONIC

  • 4 cl FALK Bornholm kirsebærlikør
  • Indian tonic
  • isterninger

KIRSEBÆR COCKTAIL

  • 4 cl FALK Bornholm kirsebærlikør
  • 3 cl cointreau
  • 10 cl prosecco brut eller cava
  • Isterninger
  • Pynt med et cocktailbær, en skive citron, en stilk rosmarin og/ eller en tynd skive ingefær

Håndplukkede kirsebær

Kirsebærlikøren er produceret med håndplukkede kirsebær fra store skove og private haver på Bornholm.

Kirsebærlikøren egner sig godt til årets julefrokoster, til risalamanden og konfektens mørke chokolade.