Likør med rabarber 2024

rabarber

Rabarber er sjovt nok en grøntsag, selvom de fleste af os spiser og anvender den som en frugt i kager, marmelade og til saft. Rabarber indeholder blandt andet oxalsyre, æblesyre og citronsyre. Det smages i likøren.

2024 har været et atypisk år at plukke og sanke i. Rabarberne i år groede tidligt frem og fik på Bornholm masser af varme og sol. Rabarber gror allerbedst i sol og i læ for vinden, og det var præcist det slags vejr, rabarberne fik lov til at gå i år. FALK Bornholm fik tilbudt rabarber fra mange private haver rundt omkring på Bornholm og nåede i maj og juni at få samlet over 100 kg ind til at færdiggøre rababerlikøren med. Rabarberne i år har været tykke, saftige og syrlige.

De forskellige udtræk af rabarber er kombineret med essenser af jordbær og stikkelsbær. Essensen med jordbærrene blev påbegyndt i 2022 med solmodne jordbær fra jordbærmarken hos Familien Vest i Tejn, og de første stikkelsbær blev plukket hos Benny, der har Strabo landbutik i Østermarie. Rabarberne er i 2024 plukket i private haver og er primært af de ældre sorter vinrabarber.

RABARBER SPRITZ

  • 3 DELE PROSECCO (HELST BRUT)
  • 2 DELE FALK BORNHOLM RABARBERLIKØR
  • 1 DEL DANSKVAND
  • ISTERNINGER
  • EVT. PYNT MED ET PAR MYNTE-BLADE ELLER EN SKIVE CITRON

Rabarber, jordbær og stikkelsbær

Rarbarberlikøren er sød og fyldig i sin smag uden at være tung. Den passer perfekt til ostemaden, isdesserten og som velkomstdrink.

jordbær